Kom igen nu!

Skrivet 2018-11-24

Säsongen på sjön är över och de flesta båtar ligger på land. Mindre utombordare och annan utrustning har flyttats till källarutrymmen, garage och vinterförråd. Större motorer och båtar med inombordsmotorer är konserverade och övertäckta som skydd mot det vita eländet som vänta, såvida farkosten inte vilar under tak.


För en del av oss har båtsäsongen varken nån början eller slut, istället vänder man blad både bildlikt och ordagrant. Det är nu bläddrandet i tillbehörskatalogerna tar vid i sökandet efter den där åtråvärda prylen som man suktat efter så länge, den där som man skrev med extra fet stil i önskelistan till tomten.

Dom som inte har tummen mitt i handen kan  börja fundera och justera, trimma och skruva för att få ut den där extra knopen i sommar ifall man har bråttom. Andra, som inte har behov av oljiga nagelband och skrapade knogar kan  hjälpa till med att utveckla båtlivet i stället. Det finns alltid nånting som väntar på att bli gjort för en sann båtvän.

Det är nu, under de närmaste månaderna som planeringen inför kommande båtsäsonger tar vid när det gäller underhåll av våra gemensamma hamnanläggningar. Men tyvärr är det är lättare sagt än gjort för ett förhållandevis litet båtförbund, även om styrelsen fortfarande är aktiv.

Man måste ju vara två för att dansa tango sägs det! Och ännu fler måste man vara om man ska kunna fortsätta att utveckla båtlivet lokalt. Det finns visserligen några eldsjälar hos några få av våra klubbar som har förstått vad som krävs, och dom vill vi tacka för det som åstadkommits under sommaren. 

Men ska det bli nån fortsättning så räcker det inte med att betala medlemsavgiften. Nu är det dags att fler klubbstyrelser vaknar till och börjar ta ansvar, visar lite intresse och ställer upp för båtförbundet.

redaktörn