Tio år med hemsidan

Skrivet 2018-12-12

 

Luciafirandet kommer inte heller i år att lämna några djupa spår hemma hos oss. Däremot ska jag fira att det var den13 december 2008 - för exakt tio år sedan - som jag åtog mig funktionen som GBF:s webbredaktör och publicerade den första artikeln. 


När man läser gamla artiklar blir man varse att det hänt väldigt mycket då det gäller båtlivet i stort under den senaste tioårsperioden, och på lokal nivå har det hänt ännu mer, delvis i samarbete med våra grannförbund.

Tittar man på dagens GBF-styrelse så upptäcker man att den består av ett nyförvärv, annars är det samma strävsamma gäng som jobbade för tio år sedan. Några funktionärer har av naturliga skäl lämnat verksamheten, men då på grund av skäl som ingen råder över.

Om sparsam rörlighet vad gäller personomsättningen i en styrelse ska ses som positiv eller inte kan väl diskuteras. Men i det här fallet, och med facit vill jag nog påstå att arbetet i GBF inte har hämmats av gamla invanda rutiner. Tvärt om så präglas mötena i dag av samma kreativitet som för tio år sen.

Att jag själv under samma period haft förmånen att delta och kunnat spegla förbundets ansträngningar för att utveckla fritidsbåtlivet i Sverige, känns nästan lite högtidligt när jag tänker tillbaka. 

Därför ska jag fira jubileum i kväll, om än med måttlighet.. Det är ju bara torsdag.

Trevlig helg!

redaktörn