INGET MEDLEMSMÖTE I MARS

Skrivet 2020-03-16

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Med anledning av coronaviruset har styrelsen valt att inte genomföra något fysiskt månadsmöte i mars. Vi återkommer med information när situationen har klarnat.Rapport

Skrivet 2020-03-01

 

Helgen 22-23 februari begav jag och Alf oss norrut - över Högakusten bron - för att träffa andra representanter från de nordligaste båtförbunden.

Båtförbunden från Roslagen upp till Bottenviken, inklusive Dalarna och Jämtland, brukar årligen samlas för att utbyta information samt erfarenheter och prata ihop oss inför Båtriksdagen. I år höll vi till på Björkuddens Hotell & Restaurang, ett litet familjärt hotell, vackert beläget precis nedanför fästet av Högakusten bron.

 

En hel del läsning om det:

  jonas            

Läs mer...


Årsmötet har gått av stapeln

Skrivet 2020-02-24

Besökare från flera båtklubbar, smörgåstårta och en mycket trevlig möteslokal gjorde årsmötet (som ju allt som oftast är tämligen formellt) till en trevlig tillställning, med efterföljande intressanta samtal. Bl.a. om utprickning av fritidsbåtsfarleder - en fråga som kommer att tas upp på kommande medlemsmöte.

Styrelsen består fortsatt av:

Tommy Sandin; ordförande, Jonas Liljeberg; sekreterare, Harriet Gelin; kassör, Alf Scherp; ledamot, Lars-Ove Molin; ledamot och Tommy Eriksson; ledamots suppleant.

Jonas          I så fall inte en dag för tidigt!

Skrivet 2020-02-19

"Alla som har en droppe sjömansblod i sina ådror, veta vilka vidder som horisontens fjärrblå vattenlinje öppnar för fantasien"

Så skrev Sigfrid Siwertz i boken Mälarpirater från 1911.

En fantastisk äventyrsbok, där tre pojkar stjäl en segelbåt och ger sig ut på Mälaren (den har f.ö. filmatiserats tre gånger) och har ni inte läst den - gör det.

Det är ju även så att alla som någonsin blivit utsatt för en båtmotorstöld, veta vilken ilska och frustration denna handling skapa och får sjömansblodet mer eller mindre att bubbla...

Här är lite hoppfull läsning i alla fall.

 

Jonas               

Läs mer...


Skattkista!

Skrivet 2020-02-09

Måste verkligen säga att den här sidans "Råd och tips" avdelning är en riktig skatt! Redaktörn har under flera år undan för undan fyllt på skattkistan.

Tänkte ta mig friheten att reprisera några rader om batterier och vikten av laddade sådana.

Förresten så är det ju minst lika viktigt att ladda sina egna "batterier", även om ljuset nu börjat återvända på allvar. 

Själv laddar jag tämligen rejält när jag får pyssla och grejjsa med båten, vilken är en himla tur eftersom att jag har en del att göra innan sjösättning.

Hur laddar ni era "batterier"? 

Jonas

Läs mer...


Första Föregående | Sidan 1 av 33 | Nästa Sista
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33