Det finns inga mirakel

Skrivet 2011-10-31

 

Visserligen är det ett tag till båtmässan, men snart står det inte på förrän alla undergörande och bränslebesparande tillbehör dyker upp igen.


Dom där.. vare sig det är kemiska produkter att blanda i soppan, superoljor eller mekaniska tillbehör och makapärer som lovar att sänka bränslekostnaderna med si och så många procent och höja motorns prestanda med lika mycket.

 

Lagom till jul brukar dom dyka upp, lika säkert som hyacinterna och presenteras som den perfekta julklappen till alla båtägare för att kulminera vid båtmässan.

 

Sanningen är den att dom enda som kan göra sig en rejäl hacka på allt det här är tillverkarna, så länge som vi godtrogan båtägare låter lura oss.

 

Det vore faktiskt enklare att kasta pengarna direkt i sjön, om det inte vore förbjudet av miljöskäl. Men då skulle man åtminstone slippa nesan att känna sig dum efteråt.

 

Nej det finns bara två sätt att verkligen påverka bränsleförbrukningen och spara pengar den vägen. Det ena är att ha en ren båtbotten, och det andra är att köra med förstånd.

redaktörn