Hög mysfaktor i Gårdskär

Skrivet 2010-09-14

 

 

Gårdskär är ett alternativ för den som vill finna ett lugnt och fint ställe söder om Gävle, och som inte ligger alltför avlägset. 

 

Insegling efter den blå linjen. Lägg till mot klipporna på styrbordssidan vid det röda krysset på Hällörarna.

 

"Med Sjöfartsverkets tillstånd nr: 09-02083"


Det börjar visserligen dra ihop sig till båtupptagning för många av oss. Men som ett sista försök att dra ut på säsongen lite till, så vill jag dela med mig av ett smultronställe lite söder om allfarvägen som kanske inte är så välkänt  för många av oss.

 

Ett besök i Gårdskär kan verkligen rekommenderas för den som aldrig besökt stället.  En väl skyddad naturhamn och bara ett stenkast från klipporna ut mot havet. En perfekt plats för grillning och kvällsmys.

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Insegling sker mellan fyren och den gröna pricken..  Vid ett första påseende kan det verka lite trångt mot klipporna, men eftersom läget är så skyddat så går det att ligga med betydligt fler båtar än man tror.

 

 

På kvällen, tar man sin lilla matkorg i ena handen och en pilsner -  eller vad man vill ha i den andra -och promenerar ut till klipporna vid havet. Men det gäller att se upp var man sätter fötterna så man inte  generar dom lokala innevånarna som också använder stigen när det är matdags.

  

 

Och solnedgången är lika fantastisk och stämningsfull från klipporna i Gårdskär, som den är var man än befinner sig efter vår del av kusten.  Till stor del beror upplevelsen på vilket sällskap man har så klart..

 

 

Den här helgen, i slutet av augusti blev lite extra, eftersom vi hade turen att få uppleva en fin kväll tillsammans med två trevliga ungdomar. Fredrik Ekman och Heidi Hagerman, som övernattade i Gårdskär på sin ljungfrufärd från Öregrund till hemmahamnen i Gävle i sin nyinköpta Vega. 

 

 

 

 

Det är så här vi vill ha det... Fler ungdomar som gör som Fredrik och Heidi och satsar på sjölivet. Det bådar gott för framtiden.

 

redaktörn