Besök på Synskär

Skrivet 2011-07-30

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Att vakna på Synskär, och kunna börja dagen med en tidig morgonpromenad i strandkanten mot den gamla lotsstationen. Att få lyssna på ljudet från vågorna och måsarnas kiv ute till havs, och därefter ta stigen tillbaka mot bryggan och morgonfikat... Har man den förmånen, då ska man inte klaga.


  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det bästa med Synskär är att ön har en så omväxlande natur. Allt från tät granskog, flerhundraåriga furor, svamp och blåbär i sydväst till den som vill sätta lokal prägel på middagsmålet. Och ut mot havet hittar man dom typiskt karga bärghällarna och skärgårdsfloran.

 

  

 

Som vanligt gäller det att visa hänsyn mot både människor och djur. Att inte störa och inte förstöra heter det ju.

Det gäller också att se var, när och hur man sätter ned fossingarna, för ön bebos av ett flertal åretrunt-boende av olika slag..

 

 

 

 

 

  

För den som är intresserad och aktsam finns det många fina minnen att ta med sig för att glädjas åt, under den där onödiga årstiden då det inte går att åka båt.

Men eftersom Synskär är klassat som naturskyddsområde är det bara tillåtet att fylla kameran med det man vill ta med sig därifrån.   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En av höjdpunkten brukar vara att gå ut på klipporna och invänta solnedgången tillsammans med några båtvänner, med  ett glas vin eller en liten konjak. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Någonstans finns det skrivet att mörkrets gärningar äro onda... Men den som präntade detta har aldrig satt sin fot på Synskär.  

  

Än mindre på berget mot Kusön.

 

redaktörn