Sikviks Båtsällskap

Skrivet 2009-01-31

                                 

Som nummer två av GBF-anslutna båtklubbar kan vi presentera Sikviks Båtsällskap.

Läs mer...

Sikviks Båtsällskaps småbåtshamn ligger vackert belägen mellan  Bomhuslandet i Gävle och Vårvik. Den exakta positionen är 60 40 36 N och 17 17 13 E.                     

Sällskapet har plats för cirka 120 båtar som är väl skyddade mot de flesta vindar, och det finns en muddrad ränna med ett djup av 1,4 meter så det är inga problem att ta sig in till hamnen och bryggorna.

Det finns två sjösättningsramper i hamnen, och på en upphöjd plats tronar det röda klubbhuset.

                                

 

Sikviks Båtsällskap bedrivs som en ideéll förening och medlemsantalet uppgår i dagsläget  till 153 personer, och man har en kölista på mellan 10 - 15 platser. 

Bland sällskapets aktiviteter - förutom  medlemsfesten vartannat år i Vårvik - så anordnas det städ- och arbetsdagar men fika och korvgrillning både vår och höst.. 

                  

Båtsällskapet bildades redan 1937, men då under namnet Korsnäsverkens Båtklubb K-vBK.  1973 ändrade man namnet till Bomhus Båtklubb (BBK).  Det var samma år som byggandet av Fliskärsvarvet tog sin början.   

                                                              

Sikviks Båtsällskap i sin nuvarande skepnad bildades slutligen 1984 som en "avknoppning" från Bomhus Båtklubb.

Innan utbyggnaden av Fliskärsvarvet fanns det ett flertal småbåtshamnar på Bomhuslandet. En vid Holmsund, en vid Kastet, en vid Källö och i Sikvik. Av dessa är det, förutom Fliskärsvarvet,  enbart Sikviks småbåtshamn som lever vidare.

 

 

Klicka på länken nedan så kommer du till Sällskapets hemsida.

http://www.sikviksbs.se

 Första Föregående | Sidan 1 av 1 | Nästa Sista
1