GBF på båtklubbsbesök

Skrivet 2009-03-29

Lördagen den 28 mars var dagen för SSBK:s årsmöte.

Läs mer...

 

Dagen till ära hade Södra Skeppsvarvets Båtklubb skickat en inbjudan till GBF att närvara under såväl årsmötesförhandlingar som den efterföljande informationen. Och naturligtvis ställer vi upp när vi får möjlighet att delta ute bland våra båtklubbar.

Det är den här typen av kontakter vi vill ha med våra medlemmar. Att på plats få möjlighet att ta del av såväl problem som glädjeämnen. Vi vet ju att det finns en näst intill outsinlig brunn av erfarenheter och kunnande att ösa ur bland våra medlemmar... Som det gäller att kunna få ta del av, för att lära och att kunna dela med sig till andra.   

Efter de sedvanliga årsmötesförhandlingarna följde en stunds information från representanter från Länsförsäkringar. Därefter informerade klubbens ordförande Lennart Fredriksson om nuläget inför den förestående saneringen av Steneborgskanalen och dess omgivningar. 

 

 

 

   Ordf. Lennart Fredriksson

 

 

                                      Lars Ove Molin och Ingemar Wahlman från GBF lyssnade med intresse på ordförandens redogörelse.

Innan avslutningen informerade Ingemar Wahlman om GBF:s och SBU:s verksamhet och möjligheter.Södra Skeppsvarvets Båtklubb

Skrivet 2006-10-19

HTML Source EditorWord wrap

Så var det dags maj månads båtklubbspresentation. Och den här månaden gör vi ett besök hos Södra Skeppsvarvets Båtklubb. Gävleklubben som man hittar vid gävles äldsta båthamn.

Och som om inte det skulle vara nog, klubben kan även kan skryta med att vara grannar till både Gasklockorna och Briggen Gerda. Kultur inpå knuten... Såväl till lands som till sjöss med andra ord.

Läs mer...

 

Vill man hitta till klubbens hemmahamn så seglar man förbi Bönans lotsstation in mot Gävle. Vid Gerdavarvet som ligger på babord styr man in i den gamla Steneborgskanalen. Vill man däremot ta sig dit för fot så liggen hamnen på bara 10 minuters gångavstånd från centrala Gävle. .

SSBK bildades våren 1992 av fem personer som redan hade sina båtar i kanalen. Antalet medlemmar uppgick vid starten till 35 intresserade båtägare. Två år senare hade klubben redan växt till 80 personer.. Två av dom som startade klubben finns fortfarande kvar och i dag har klubben 112 medlemmar och 100 båtplatser.

Som medlem i SSBK åker man inte enbart båt om sommaren. Förutom den naturliga sociala gemenskap som finns i alla båtklubbar så anordnas det en hel del andra aktiviteter inom klubben. Bland annat den årligen återkommande fisketävlingen, till stor glädje inte minst för barnen och deras föräldrar som får mötas i ädel kamp.

Klubben arrenderar marken av Gävle Kommun, och verksamheten bedrivs helt idéellt. För tillfället befinner sig klubben i en ny och främmande situation, detta med anledning av kommunens planerade sanering av Steneborgskanalen, ett arbete som kommer att påbörjas redan hösten 2009.

Exakt vad det kommer att föra med sig av förändringar för oss är det ingen som vet för tillfället, säger Lennart Fredriksson som är klubbens ordförande. Men vi har fortlöpande kontakter med politiker och tjänstemän från kommunen, och vi tror att det kommer att lösa sig på ett tillfredsställande sätt för vår del.

I dagsläget är det mycken information och många beslut att ta del av.. Men vi tror på framtiden, och vet att efter ett regn brukar det komma sol igen, fortsätter Lennart.

Av naturliga skäl uppstår det en hel del oro, många frågor, och ännu fler rykten om och kring ett sånt här projekt.

Men inom styrelsen har vi valt att inte prata om, eller att kommentera lösa rykten.. Däremot kommer vi att gå ut med saklig information till våra medlemmar på vår hemsida vartefter arbetet framskrider, avslutar Lennart.

Och inom Gästriklands Båtförbund kommer vi naturligvis att följa utvecklingen..

 

redaktörnFörsta Föregående | Sidan 1 av 1 | Nästa Sista
1