Trödje Båtklubb

Skrivet 2009-05-31

Välkommen till juni månads båtklubb

Läs mer...

För den som inte vet var Trödje Båtklubb är belägen så kan vi berätta att den finner man längst inne i Trödjefjärden. Om man fortsätter förbi Enmaren och vågar sig längre in i fjärden så hittar man klubbens hemmahamn.

Om man håller sig mitt i fjärden tills man hittar den väl utprickade rännan när man närmar sig tremeterskuvan så är det inga problem att hitta.

Har man väl tagit sig dit så finner man en välskött klubbhamn med plats för ett 90-tal båtar.. Och för tillfället finns det ett par båtplatser lediga meddelar man från styrelsen.

Klubben som bildades 1996 har idag av 195 medlemmar. Och som i de flesta andra båtklubbar bedrivs verksamheten helt ideellt, vilket innebär att nästan allt arbete utförs av medlemmarna själva.

 

Flygfotot är taget av Micke Larsson

 

 

 

Tack vare att vi har de flesta yrkesgrupper representerade inom klubben så har vi kunnat bygga upp den här fina anläggningen med ett minimum av externa resurser och kostnader, berättar Ingemar Wahlman som är klubbens ordförande.

Vår och höst kallar vi ihop ett antal medlemmar för underhållsarbeten och städning i hamnen. Den kallelsen brukar vi skicka ut bryggvis, för att dom som har båtarna på samma brygga ska få en naturlig möjlighet att lära känna varann lite närmare. 

 

Trödjeklubben har också tagit på sig uppgiften att se till båtfolkets gemensamma anläggning ute på Gållsgrund, som Gästriklands Båtförbund har iordningsställt i samarbete med Gävle kommun.

Normalt skulle vi förlägga ett arbetspass på ön vår och höst, men i år avvaktar vi med det,  eftersom bryggan har flyttat på sig under vintern och kräver en större arbetsinsats.

Men det finns mycket att pyssla med ändå, så våra medlemmar behöver inte sitta och rulla tummarna för det, avslutar Ingemar och blickar ut över den välskötta hamnen.

 

Ingemar Wahlman och Pär Frances

 

Som lite kuriosa kan jag nämna att Ingemar Wahlman, förutom att han är ordförande i Trödje Båtklubb även blev invald som styrelseledamot i Svenska Båtunionen SBU, under vårens båtriksdag.

Trödjebåtklubbs hemsida

redaktörnFull fart i Trödje

Skrivet 2009-05-17

I lördags var det dags att börja "vårbruket" i Trödje Båtkubb. En av klubbens trotjänare tar sig en ordentlig funderare över hur man ska göra i år..

Läs mer...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Som vanligt hade man budat in några arbetslag som var för sig tog sig an olika arbetsuppgifter, och som vanligt finns mycket att göra innan hamnen kommer till sin rätt igen efter vinterns härjningar.

Bommarna ska läggas på plats. En ny flaggstång ska "planteras". Gräset ansas.... Ja det finns hur mycket jobb som helst i enbåthamn.

Och sist men inte minst.. Man måste även hinna fika.. äta korv och umgås på ljugarbänkarna... 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Trödje

Skrivet 2006-10-19

Trödje Båtklubb ( TBK ) är en ideell förening som bildades 19:e november 1996
Klubbens marina bereder plats åt ca 100 båtar.
Marinan ligger i natursköna Trödjefjärden som återfinns ca. 10 distansminuter NV om Eggegrund utanför Gävle.

Hemsida

Image
Första Föregående | Sidan 1 av 1 | Nästa Sista
1