BÅTRIKSDAGEN 2015

Skrivet 2015-03-30

 

 

 

 

Båtriksdagen 2015 genomfördes i Helsingborg, den vackra staden vid sundet och på roddavstånd från Danmark.

Visst.. Det var lite långt att åka men resandet var inget problem eftersom propellern fungerar i alla lägen.


 

Värdar för årets Båtriksdag var Skånes Båtförbund som gjort ett fantastiskt jobb för att att få oss delegater att trivas under besöket. Till och med det ihållande regnet hade man övertalat att ta en paus  i samband med besöket i stadens pampiga rådhus.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Efter borgmästarens välkomsttal blev vi bjudna på en solig, guidad busstur i staden och dess omgivningar, en utflykt som avslutades med lunch i det gamla kungliga slottet Sofiero. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Men sedan var det dags för mental ärmuppkavling inför Båtriksdagens formella del som inleddes och öppnades av SBUs ordförande Bengt Gärde.

Vår egen Tommy Sandin valdes till vice ordförande under årets Båtriksdagsförhanlingar som förvisso bjöd på livliga diskussioner och åsiktsutbyten, inte minst under utskottsarbetena då motionerna skulle stötas och blötas innan presentation och beslut av den sittande Båtriksdagen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Årets möte blev, enligt min mening ett av de bästa som jag deltagit i både vad gäller kringarrangemang som den formella delen och det har ju hunnit bli åtskilliga vid det här laget. Hela arrangemanget andades positiv framtidstro.

Om man ska säga något negativt från helgens övningar så är det den totala saknaden av nomineringar till styrelse- och andra uppdrag inom SBU. Fortsätter det så här så kommer SBU att drabbas av sotdöden inom en snar framtid.

En mer detaljerad muntlig rapport kommer vi givetvis att presentera vid april månads medlemsmöte.

redaktörn