Klappat o klart!!!

Skrivet 2020-04-16

Gävle kommun har sedan tidigare varit inställda på att de ska ta över skötsel och underhåll av anläggningen på Vitgrund, vilket de nu bekräftat.

 

Klart är nu också att Gävle kommun även kommer ta över skötsel och underhåll av anläggningen på Gållsgrund.

jonas          

Läs mer...

Även om Gävle kommun nu tar över driften av Gållsgrund och Vitgrund är önskemålet att om man har synpunkter på hur det sköts, vända sig till Gästriklands Båtförbund.

Naturligtvis ska man som besökare fortsatt lämna stället i det skick man vill finna det. 

Besökshamnarna Vitgrund och Gållsgrund är båda välbesökta och omtyckta utflyktsmål.

Många ideella arbetstimmar har lagts på att anlägga, underhålla samt göra klart inför och efter säsong. Det har snickrats, släpats, plurrats, tvättats, oljats, bytts kättingar, bojstenar m.m., m.m.

Skötsel och underhåll av Vitgrund har Gästriklands Båtförbunds styrelse haft på sin lott.

Hille BK och Trödje BK har tillsammans varit ansvariga för skötseln av anläggningen på Gållsgrund och senast härom året uppfördes, av medlemmar, ett vindskydd på ön. 

Vi vill härmed tacka medlemmarna i Hille BK och Trödje BK för allt arbete som lagts ner på skötseln av Gållsgrund!!!

Besökshamnen på Hällörarna, utanför Gårdskär, tillhör fortfarande Gästriklands Båtförbund och till Skutskärs BK som är tillsynsansvarig klubb, vill vi rikta ett lika stort tack!!!

En riktigt fin anläggning som verkligen är värd ett besök.

 Vitgrundsprojektet

Skrivet 2010-04-22

 

 

 

 

 

Samarbetet mellan Gävle kommun och Gästriklands Båtförbund fortsätter.  

 

Läs mer...

 

På Vitgrund, som ligger en och en halv distansminut NO om Utvalnäs, vid infarten till Gävle har det tidigare funnits ett gammalt fiskeläge. Idag finns det endast några lämningar kvar efter den verksamheten.

I dag har ön på grund av sin närhet till fastlandet och till staden utvecklats till ett omtyckt besöksmål för båtfolket i Gävletrakten. Därför har GBF tillsammans med Kultur och Fritid i Gävle placerat en brygga med förtöjningsbojar, bord, bänkar och grillplats på ön.

Under sommaren 2013 placerades även en mulltoalett några meter uppe i skogen, allt för att göra Vitgrund  än mer tillgängligt för det rörliga friluftsslivet.

Du som känner att du vill hjälpa till med tillsynen av ett fint utflyktsmål i närområdet, meddela undertecknad via mail alfscherp@yahoo.se eller någon annan GBF representant så fort som möjligt för planerningens skull.  

redaktörn

 Bryggan på Gållsgrund på plats

Skrivet 2008-05-30

Nu är bryggan på plats vid Gållsgrund.

 

Läs mer...

   

Lördagen den 24/5 samlades ett antal entusiaster från Gästriklands Båtförbund i Trödje Båtklubbs hamn för att med gemensamma ansträngningar få den nya bryggan på plats.

Fyra vikter och en del utrustning lastades på bryggan och bogseringen påbörjades.

Allt flöt på bra innan den sista passagen mellan Hålösundet och Gållsgrund där en envis nordostlig vind hade dragit upp rejäla vågor vilket gjorde att värden blev lite mer spännande än vad vi hade planerat.

 

Allt gick dock bra och transporten övervakades hela tiden av en alldeles äkta säkerhetschef så vi kände oss hyfsat trygga.

Resten av transporterna gjorde vi från Döviken vilken underlättade det hela avsevärt.

Kenneth med kranbil gjorde det hela möjligt på ett mycket smidigt sätt.

 

 

GBF:s investering i en ny grillplats blev pricken över i och invigningsgrillningen med korv o bröd satt helt suveränt

Det kvarstod lite slutjusteringar men bryggan och grillplatsen är fullt tillgängliga redan nu så välkomna att lägga till och testa grillen !

 

 

 

 

 

 

 

Nedan: Lite slutjusteringar.Första Föregående | Sidan 1 av 1 | Nästa Sista
1