Warning: Undefined array key "ID" in /customers/d/6/6/gastriklandsbf.se/httpd.www/index.php on line 85


Fantastiska Gållsgrund

Skrivet 2021-08-14

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I slutet av förra veckan - efter några års uppehåll - blev det ett par dagars besök på Gållsgrund där vi  glatt konstaterade att anläggningen utvecklats ännu mer, och att den fortfarande var lika fin och välskött. 

All heder åt Gävle kommun, och åt det lokala båtfolket som möjliggör för trötta själar att kunna vila ut på denna vackra och välskyddade plats.

Att min motor vägrade att starta när jag skulle åka därifrån blev visserligen ett stressmoment som jag gärna hade sluppit. Men det löste sig även det, tack vara hjälpsamma klubb- och båtgrannar med tummarna på rätta stället.. Ännu en god anledning att tillhöra en båtklubb.

redaktörnAj då!

Skrivet 2018-12-21

 

Som en av kamraterna i styrelsen påpekat så infaller vintersolståndet i kväll, och inte i slutet av februari.. Men nu är fadäsen tillrättad rent tekniskt.

Hur kunde det bli så här?

Förr kunde man skylla på Tryckfelsnisse men det är ju inte gångbart i den digitala världen, så jag får väl försöka hitta på nåt annat medan jag letar fram skämskudden.

redaktörnVintersolståndet

Skrivet 2018-12-19

 

 

 

Fredagen den 21 december klockan 23,23 infaller vintersolståndet, den tid då solen har sin lägsta middagshöjd vilket ger oss årets kortaste dag.

Läs mer...


VILKEN SOMMAR !

Skrivet 2018-08-14

Äntligen kom den, sommaren med sol och badtemperaturer upp mot 25 grader hela sommaren. Precis som vi drömt om varje vinter.

Tyvärr så ångade en stor del av farvattnen bort i våra insjöar vilket skapat problem för många. Brandfaran var heller inte rolig och visst saknade man kvällarna vid grillen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Men båtfolket - alla kategorier - har alltid förmågan att gilla läget så nån brist på flytetyg har det inte varit på fjädarna i sommar, och än är det inte slut.

Nu gäller det att ta vara på vad sensommaren och hösten kan ge innan det vita eländet lägger sig över allt och alla igen.

redaktörnDET ÄR DÅ SJÄLVA ... !

Skrivet 2018-05-29

För en månad sedan berättade jag att Trödje BK:s ordförande Ingemar Wahlman blivit bestulen på sin  båtmotor medan den låg på land.

Nu var det åter dags! Efter att fått en ny motor levererad och monterad, har några illgärningsmän varit framme igen.

 

Någon gång mellan 05.00 och 16.00 i söndags stals både båt och motor där den låg förtöjd i hamnen.

 

 

Hör av dig till en frustrerad Ingemar Wahlman tel: 073-8381900 om du stöter på en Buster med eller utan motor på en plats där den inte borde vara.. Det kan också tänkas att man har skurit loss motorn och dumpat båten. Om så skulle vara fallet kan Ingemar åtminstone få tillbaka båten.

redaktörn Första Föregående | Sidan 1 av 18 | Nästa Sista
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18