Rapport från Hällörarna

Skrivet 2018-02-10

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jim Sjöström rapporterar från en skidutflykt tillsammans med hustrun Anitha i söndags. Målet för utfärden var Hällörarna vid inloppet till Gårdskär och att kontrollera hur vintern, så här långt, har påverkat vår hamnanläggning.

Läs mer...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

På svampig is tog vi oss ut till Hällörarna trots att stavarna stundtals gick genom isen, men tack vare skidorna som fördelade kroppsvikten så slapp vi bada. Den sista biten hade kanske vattenskidor varit bättre skriver Jim.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Isen har stundtals gått högt upp vilket isflaken vittnar om, men några synliga skador kunde jag inte se även om flytbryggan fått slagsida på grund av nedisning fortsätter han.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Men vi såg en säl som vilade på isflaken medan en havsörn kretsade i skyn, så en tur till Hällörarna kan jag verkligen rekommendera även vintertid avslutar Jim.

Tack Jim och Anitha för rapporten och bilderna som jag gärna delar med mig av till våra besökare.

redaktörnVintertid i Gårdskär

Skrivet 2017-11-09

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vid medlemsmötet i onsdags rapporterade Leffe Gelin att de återstående arbetena vid besökshamnen i Gårdskär är genomförda och anläggningen preparerad inför vintern. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Men även vintertid - då isarna har lagt sig - är hamnen tillgänglig för skidutflykter med korvgrillning, och lyxen att njuta av tystnaden och en obruten horisont bortom Eggegrunds fyr från de yttersta skären vid norra upplandskusten.

redaktörn
Nu är Infarten till Gårdskär prickad

Skrivet 2016-07-21

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Inga problem att ta sig in till den nya besökshamnen. 

Läs mer...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Och mängden besökande båtar, både dagbesökare och övernattare är i stadigt stigande.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Att invänta solnedgången från klipporna vid Gårdskär är en svårslagen upplevelse för den som söker lugnet innan kojningen. 

redaktörnVälkomna till Gårdskär!

Skrivet 2016-05-21

Välkomna till Gästriklands Båtförbunds nya besökshamn vid inloppet till Gårdskärs fiskehamn. 

Tillsynsansvarig för anläggningen är Skutskärs Båtklubb som också har bidragit med en stor del av arbetet för att få projektet i hamn. Men precis som vid alla andra av våra anläggningar är den nya hamnen gratis att besöka och öppen för allt rörligt friluftsliv.

På Patric Norlins informativa drönarbild från 2015 saknas såväl bojar som brygga, och det konstfärdigt utförda grilldäcket som kommer att invigas med korvgrillning lördagen den 4 juni klockan 13.00.  

VÄLKOMNA!
Färsenön i vinterskrud

Skrivet 2016-01-24

Grillplatsen vid Färsenön i Storsjön fungerar även som utflyktsmål vintertid. De här besökarna kom med snöskoter från Storvik via kanalen mellan Näsbysjön och Storsjön för att njuta av frisk luft, glögg och korvgrillning. 6 grader minus.. rena vårvädret enligt uppgift. 
Första Föregående | Sidan 1 av 3 | Nästa Sista
1 2 3