SENSOMMAR I GÄVLEBUKTEN

Skrivet 2014-08-17

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Årets julimånad kommer troligen att gå till historien som en av de finaste i mannaminne för oss som gillar båtliv med behagliga badtemperaturer och sköna kvällar.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Men säsongen är verkligen inte slut än. Den som vill uppleva glasklar luft, en obruten horisont och att kunna segla i timmar utan att se en enda båt, den ska ge sig ut nu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Den som vill njuta lyxen av en egen skyddad naturhamn efter en dag i båten bör ta sig ledigt och ge sig ut i Gävlebukten några dagar under sensommaren. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Än så länge är tillströmningen av turister mest märkbar under sommar- och semestertider men det ska det bli ändring på, fler än storskarvarna måste ju ges möjlighet att upptäcka vår fina kuststräcka.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Längs Jungfrukusten och järnbärarlandet Gästrikland finns ju så mycket historiskt intressant att se och så mycken oexploaterad natur vi kan dela med oss av.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det är nu, på sensommaren som vår kust är som allra vackrast. Gott om plats finns det alltid och den här tiden på året råder det överskott på utrymme och på möjligheter att uppleva ren luft och rent vatten som inte kostar något extra.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Havet är fortfarande varmt, en stor del av sjöfåglarna finns kvar och augustimånen lyser. Kan det bli bättre än så här?

redaktörn