Mulltoan på Gållsgrund ombyggd

Skrivet 2013-09-07

 

 

 

 

 

Torsdag och fredag vecka 36 i ett för årstiden osannoligt vackert väder, ägnade Leif och Harrit Gelin tillsammans med undertecknad åt ombyggnation av mulltoan på gållsgrund.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Byggnadens baksida har kortats av så att processkärlen med serviceluckor har fri tillgång till havsvindarna. Båda kärlen är nu försedda med fungerande avluftningsrör som är en förutsättning för att en mulltoa ska fungera som det är tänkt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

På framsidan möts besökaren från och med nu av tvenne dörrar, vem man än väljer så blir resultatet detsamma. Borta är 40-talets gemensamhetstänk, från och med nu kan besökaren sitta i lugn och ro vare sig man tillhör gruppen "tre snabba papper" eller är mer lagd åt det filosofiska hållet.

Det som återstår att göra till våren 2014 är att förse dassen med mer ljus i form av plexiglas i utrymmet ovan dörrarnas översida.

redaktörn